Κράτηση

Έως 30 λεπτά οδικώς από το κατάλυμα θα βρείτε . . .

 

Το βράχο της Ακροκόρινθου με το μεγαλόπρεπο κάστρο. Η θέα θα εκστασιάσει τους μεγάλους και οι μικροί θα φαντάζονται τους εαυτούς τους ιππότες και πριγκίπισσες.

Τον αρχαιολογικό χώρο της Κορίνθου με το ανακαινισμένο Μουσείο της.

Τη διώρυγα για να θαυμάσουν μικτοί και μεγάλοι ένα επίτευγμα της ανθρώπινης παρέμβασης στο χώρο και κατάκτηση της νεότερης μηχανικής. Μπορείτε να κάνετε τον διάπλου με οργανωμένα πλεούμενα.

acrocorinth

Κόρινθος, Ακροκόρινθος και Αρχαία Κόρινθος

Η πόλη της Κορίνθου, πασίγνωστη από την αρχαιότητα, είναι η πρωτεύουσα του νομού και απέχει μόνο 7χλμ απο το Λουτράκι. Λίγο έξω από την πόλη δεσπόζει επιβλητικά ο Ακροκόρινθος ο οποίος χτίστηκε στην αρχαιότητα αλλά κατακτήθηκε κατά καιρούς από Ρωμαίους, Βυζαντινούς, Φράγκους, Βενετσιάνους και Οθωμανούς. Στην αρχαιότητα ήταν αφιερωμένος στην λατρεία της θεάς Αφροδίτης αλλά ο αρχικός ναός δεν σώζεται πλέον. Αξίζει όμως να τον επισκεφτείτε και να απολαύσετε τη μοναδική θέα.

diolkos

Αρχαία Διολκός Και Ισθμός

Η Διολκός προέκυψε από την ανάγκη για γρήγορο πέρασμα των πλοίων από τον Σαρωνικό στον Κορινθιακό κόλπο και αντίστροφα, έγινε στις αρχές του 6ου π.Χ. αιώνα και συνδέεται με την τυραννίδα του Περίανδρου στην Κόρινθο. Από το Λουτράκι μπορείτε να περπατήσετε την παραλιακή οδό και να βγείτε στην μεριά του Ισθμού που λέγεται Ποσειδωνία. Περνώντας απέναντι, προς την μεριά της Κορίνθου μπορείτε να δείτε ακόμα απομεινάρια της Διόλκου.

schinos1

Σχίνος

Είναι ένα γραφικό ψαροχώρι με υπέροχη θέα στον Κορινθιακό. Στο Σχίνο μπορείτε να πάτε από τα Πίσια. Υπάρχουν πολλά ταβερνάκια με φρεσκότατο ψάρι και πολλές διαδρομές για περπάτημα. Μπορείτε να επισκεφθείτε την εκκλησία της Μεταμόρφωσης, ενώ στο δρόμο προς το Αλεποχώρι, θα συναντήσετε την εκκλησία του Αγίου Βλασσίου.

kalanisa

Αλκιονίδες Νήσοι ή Καλάνησα

Είναι 4 πανέμορφα νησιά και βρίσκονται απέναντι από τα Στραβά. Τα νησιά είναι η Ζωοδόχος Πηγή, το Δασκαλειό, το Γλαρονήσι και το Πρασονήσι. Σύμφωνα με τη μυθολογία, οι Αλκυονίδες ήταν οι επτά κόρες του Γίγαντα Αλκυονέα. Όταν ο Ηρακλής σκότωσε τον πατέρα τους, αυτές ρίχτηκαν στη θάλασσα και μεταμορφώθηκαν σε πουλιά (τις αλκυόνες) από την Αμφιτρίτη (θεά της θάλασσας, σύζυγο του Ποσειδώνα). Το μοναστήρι στα νησιά είναι της Παναγίας Ζωοδόχου Πηγής και στη γιορτή της Παναγίας γίνεται μεγάλη λειτουργία και αρτοκλασία. Μπορείτε να πάτε με καραβάκι από το λιμάνι του Λουτρακίου.

peraxora

Περαχώρα

Το χωριό της Περαχώρας είναι πολύ γνωστό από την αρχαιότητα και από τη μεγάλη του συμβολή στον Αγώνα της Ανεξαρτησίας όπου εγκαταστάθηκε η Δ’ Εθνοσυνέλευση υπό τον Ιωάννη Κωλέτη. Το 1848 έγινε έδρα επανάστασης για την ίδρυση της Κορινθιακής Δημοκρατίας. Στην Περαχώρα μπορείτε ακόμα να επισκεφθείτε το ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και τον ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών.

Επικοινωνια

sample+30 27440 69377
+30 6948 122687

sampleinfo@aegeanviewvilla.com
aggelikistathi@aegeanviewvilla.com 

ΘΕΣΗ Βηθλεέμ
20300 Επαρχιακή Οδός Λουτρακίου Περαχώρας

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

sample+30 27440 69377
+30 6948 122687

ΜΗΤΕ 1247Κ133Κ0394201