Κράτηση

nafplio1

Ναύπλιο

Απέχει περίπου 45 λεπτά με το αυτοκίνητο και είναι μία από τις πιο παλιές και γραφικές πόλεις της Ελλάδος. Η πρώτη πρωτεύουσα του ελεύθερου Ελληνικού κράτους δεσπόζει με τα ιστορικά και επιβλητικά της κτίρια. Μπορείτε να επισκεφτείτε το Μπούρτζι και το Παλαμίδι, και να περπατήσετε στα μικρά δρομάκια της παλιάς πόλης. Μπορείτε επίσης να απολαύσετε τον καφέ σας στα παραλιακά μαγαζιά και να φάτε στα πάμπολλα εστιατόρια της πόλης. Το κοντινό και γραφικό Τολό προσφέρεται για μπάνιο.

mycenae

Μυκήνες

Οι Μυκήνες, το βασίλειο του μυθικού Αγαμέμνονα, είναι από τα σημαντικότερα και πλουσιότερα κέντρα της Εποχής του Χαλκού στην Ελλάδα. Ο Μυκηναϊκός πολιτισμός γνώρισε τεράστια άνθηση και συνδέθηκε με έναν από τους λαμπρότερους πολιτισμούς της αρχαίας Ελληνικής ιστορίας. Στον χώρο μπορείτε να επισκεφτείτε τον Θολωτό τάφο του Ατρέα, τα Κυκλώπεια τείχη, την Πύλη των Λεόντων και το Αρχαιολογικό Μουσείο.

ancientnemea

Αρχαία Νεμέα

Αξίζει να επισκεφτείτε την Αρχαία Νεμέα και το Ιερό του Διός που απέχουν λιγότερο από μισή ώρα με το αυτοκίνητο. Τα Νέμεα λάμβαναν χώρα στο Στάδιο κάθε 4 χρόνια προς τιμή του Διός και στις μέρες μας έχει ξεκινήσει μία προσπάθεια ώστε να ξαναζωντανέψουν οι αγώνες. Στο τέμπλο σήμερα έχουν απομείνει 3 κολώνες αλλά γίνεται τεράστια προσπάθεια ώστε να γίνει πλήρης αναστήλωση του χώρου. Εκτός από την ομορφιά της περιοχής μπορείτε να γευτείτε και τα περίφημα κρασιά Νεμέας.

argos

Άργος

Το Άργος από την αρχαιότητα είναι μία από τις πιο ονομαστές πόλεις της Ελλάδος. Η ιστορία της πόλης αλλά και της γύρω περιοχής είναι πόλος έλξης πολλών επισκεπτών. Σήμερα η πόλη είναι το εμπορικό και αγροτικό κέντρο του νομού Αργολίδος γνωστό για τα περίφημα εσπεριδοειδή του. Μεγάλο μέρος της αρχαίας πόλης βρίσκεται κάτω από τα μοντέρνα κτίρια αλλά το μουσείο και η κεντρική πλατεία της πόλης αξίζουν να τα επισκεφτείτε. Το αρχαίο θέατρο του ‘Αργους είναι από τα μεγαλύτερα της αρχαιότητας χωρητικότητας 20000 θεατών. Αξίζει επίσης να επισκεφτείτε και τα Ρωμαϊκά μπάνια.

epidavros

Επίδαυρος

Η επίσημη ονομασία του είναι Θέατρο του Ασκληπιείου της Επιδαύρου και χτίστηκε γύρω στο 330 ΠΧ πιθανότατα από τον Πολύκλειτο. Τόπος συνάντησης του απαιτητικού θεατρόφιλου κοινού της αρχαίας τραγωδίας, η Επίδαυρος παραμένει ένα απο τα ωραιότερα και επιβλητικότερα σωζόμενα αρχαία θέατρα στις μέρες μας. Το θαύμα της ακουστικής αλλά και η ποιότητα των παραστάσεων τραβούν κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες. Η Επίδαυρος είναι προορισμός για όλο το χρόνο και όχι μόνο για τις παραστάσεις.

Περισσότερα Άρθρα...

  1. Δελφοί
  2. Αρχαία Ολυμπία

Επικοινωνια

sample+30 27440 69377
+30 6948 122687

sampleinfo@aegeanviewvilla.com
aggelikistathi@aegeanviewvilla.com 

ΘΕΣΗ Βηθλεέμ
20300 Επαρχιακή Οδός Λουτρακίου Περαχώρας

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

sample+30 27440 69377
+30 6948 122687

ΜΗΤΕ 1247Κ133Κ0394201

hotels in Loutraki